12 July 2011

Banyak Cerita

Assalamualaikum,

Banyak cerita, tapi malas nak tulis. Bila malas habis semua lupa. Tapi selalunya kalau kejadian yang best-best atau sedih-sedih memang susah sikit la nak dilupakan betul tak?

Terkejut

Tak ada cerita best dan tak ada pula cerita sedih bagai. Tapi cuma cerita terkejut. Nak dijadikan cerita, suatu pagi yang hening seorang mamat ni bangun lambat suam-suam kuku (kira lambat tahap subuh gajah la). Bila dah lambat muka pun blur jer pagi tu. Dengan muka blur, beliau pun hidupkan enjin motorsikalnya dan terus meluru pecut ke pejabat. Sampai la di sebuah roundabout, entah macam mana seorang akak ni boleh berhenti di hadapan. Apa lagi  "GEDEGANG!!" tersungkurlah beliau. Dengan muka blur ditambah dengan keterkejutan ya amat. Mamat tersebut terus "cover line", dengan bertanya pada kakak yang beliau langgar. "Akak, akak tak apa-apa" sambil angkat kembali motorsikalnya, sambil diperhati orang-orang ramai. Akak (tak jatuh langsung, kuat betul kuda-kuda beliau )tersebut membalas."akak tak apa-apa, kamu yang tu yang jatuh, ok ker??".

P/s: Sejak kejadian tu, aku amat fobia bila lalu roundabout Precint diplomatik, takut-takut akak tu muncul kat depan dan berhenti...huhuhu...
Post a Comment