18 December 2008

azam baru untuk tahun baru

salam wbt..
cam besa aku memang jarang sgt update blog nih, cam jealous lak tgk blog org len cam meriah jer dgn topik dan citer2 yg dorg post tiap2 hari dan sll dpt perhatian dr org len. aku pun x pasti sm ada prhtian tue dr kengkawan yg dorg yg dah knl atau dorg kenal kt dlm dunia blog mem blog nih. so sempena tahun baru yg dah hmpir tiba aku nk tanamkan salah satu dr azam adalah untuk update blog nih setiap masa. Insyaallah klu ader kesempatan..tp yg pasti kesempatan tue aku yg kn cari bkn ia yg cari aku. byk perkara berlaku pada thn nih yg buat hidup aku betul2 berubh, terutama sekali atas pemergian arwah adikku 21 november lepas. masih terasa lagi saat terakhir bersamanya. aku sentiasa sedekah Alfatihah setiap kali arwah terdetik dlm pkrn aku. moga2 Allah swt tempatkannya bersama-sama org yg beriman. dan setiap pkran aku terlintas wajahnya dan tiap waktu itu lah mata aku melinangkan air mata. dan terasa waktu aku akan tiba dan aku harap aku akan bersedia menanti saat permergian aku Insyaallah.

pada tahun ni jgk aku da mulakan pembelajaran aku semula untuk dapatkan segulung ijazah, tp bkn segulung ijazah shj yg aku idamkan. tp yg adalah utk melihat sejauh mn thp aku bole pergi dlm bidang akademik, adakah berhenti hgga d sini? apa yg aku cita2 kan adalah utk mencapai bdg tertinggi akademik, utk dapatkan PHD dalam bidang yg aku ceburi skrg Insyaallah. biarlah apa org nak kata. tp semua tue atas daya usaha aku sendiri dan yg penting atas kuasa Allah SWT. aku sentiasa berserah dan tawakal atas setiap usaha aku. setakat ini Alhamdllh proses pembelajaran aku dlm status cemerlang dan aku akan cb utk kekalkan pada tahap skrg. tp yg amat aku tkt kan adalah yuran. sbt jer yuran pening kepala dibuatnya almaklumla aku disponser oleh tulang 4 kerat aku dan rezeki Allah SWT. moga2 tak short utk sem nih, aku xnak tggh menanggh nih, aku nak semua berada dlm jadual peracangan aku.

harapan aku blog ni lah yg akan jadi saksi setiap langkah kejayaan aku. pahit manis, suka duka, akan aku lakaran setiap inci perjalanan cita-cita aku. bkn utk menunjuk tapi skdr utk aku bgkitkan motivasi dlm dr, sbb sendiri. dan kte akan sendiri d sana.

Post a Comment