03 May 2011

27 tahun

Assalamualaikum,

Alhamdulillah...Alhamdulillah..Alhamdulillah...Hari ni gedap 27 tahun 3 hari, aku dapat menghirup udara Allah ini. Dan hari ni juga aku baru je terima ujian di pagi hari. Mula-mula rasa macam nak sedih dan kecewa. Tapi bila aku fikirkan semula, bersyukur sebab Allah masih menguji aku. Menandakan Allah sayangkan aku lagi.

Nak tau apa ceritanya.?? Lepas 5 hari bercuti dikampung, harini nak start hari baru, bulan baru, dan umur yang baru, bersemangat sungguh nak mulakan semula sesuatu yang baru. Start motor, tolak je tongkat motor."huisshh, tayar pancit pulak, tu ler sape suruh tak cek malam tadi". cakap aku dalam hati. Tak ada lah, boleh jalan pergi Petronas pam kejap. Sampai je, pam..pam tak naik pula. Rosak kot pam ni. Tengok brader sebelah pam elok jer. "Sudaaah, tayar aku dah due date kene tukar baru ni".

Rintik-rintik hujan pun turun, dah jatuh ditimpa tangga. Apa lagi menolak aku balik dalam gerimis, takpe lah bukan selalu dapat tolak motor. Kesian motor ni, asyik dia je yang bawak kita.
Post a Comment