14 November 2008

kisah Interview

Photobucket
salam wbt..
aku nak citer la sikit tentang interview aku isnin lepas. Alhmdllh segalanya berjalan lancar. Semasa interview tue sementara tunggu "turn" aku. dapatla aku berkenalan dengan mamat ni..nama die Azrul sempat jugak aku borak2 sikit tentang latar belakang die..rupa-rupanyer die ader degree. tanya umo pttla da 28, kawen pon dah..aper yang aku suka tentang azrul die memang confident lah aper tak nyer die makan blazer untuk interview ni..pergh nampak pon smart. jadi aper lagi aku pon tanya2 la manala tau dapat pinjam. memang die best la..terus kata no hal lah..Azrul punyer turn org ke-2. tak smpai 10 minit die da kuar..hebat die nih..mungkin interviewer tue..da takde idea nak tanya die kot. maklum la die ader degree pastu da keje kat SAPURA dekat 3-5 thn jugak, mesti sume dalam tangan jerk. pas jer Azrul kuar blazer terus aku sarung, baru la rasa cam confident tue da masuk dalam diri aku ni. turn aku no-8..sementara tue aku borak2 dengan kakak yg duduk seblh aku..da lama berborak br aku tanya "akak datang nak interview jawatan yg sama ker dgn sy ??" rupa2 nyer die antar anak die la, perempuan pulak tue..aku pon toleh blakang..MasyaAllah cun betul anak die..terus aku alih panggilan dari akak kepada makcik..hehehehe;)) dengan tak segan silu terus aku borak dgn anak die..tetiba jerk makcik kata.."uish laparla" terus bgtau kt anak perempuan die yang die nak pergi ke cafe untuk cari makanan..and then aku terus berborak..alangkah bahagianyer..;))
turn aku da tiba:

memang gelabah giler..tapi aku cuba wat2 nampak kool,dengan senyum jer kat interviewer tue..
aku citer pape soklan interview yg ditnyakan pkt aku..pd post akan dtg..
Post a Comment