14 January 2009

Dunia Akhir Zaman

Dunia Akhir Zaman

Oleh MOHD ALI MAJOD

AKU pernah mengatakan kepada kamu bahawa sesuatu itu mustahil kekal dalam sesuatu keadaan. Ini adalah sunnatullah - berubah bak roda. Sekejap ke atas, sekejap ke bawah. Pernah Islam gemilang pada zaman Rasulullah, Khulafar al-Rashidin, Umaiyah, Abassiah, Uthmaniyah, Anatolia, Safawiyah dan Mongol di India. Islam pernah dihancurkan oleh Perang Salib, kaum Mongol dan sekularisme Kamal Ataturk. Islam di Eropah dihancurkan oleh kombinasi Katholik antara Ferdinand dan Isabella.Aku katakan jangan bersedih walaupun sekarang Islam cuba dihancurkan oleh Israel dan Amerika. Kita terpaksa menerima fakta ini, kita sedang berada pada roda sebelah bawah. Sebelum ini bukankah kita berada di atas? Sekarang kita berada di bawah -apa bezanya? Sama bukan?. Ini kerana sebelum kita ke bawah, kita mengulangi kesalahan dan dosa yang dilakukan oleh orang Umaiyah sebelum mereka hancur. Kita melakukan segala kesalahan dan dosa yang dilakukan oleh Abbasiah sebelum mereka hancur. Begitulah juga kita meniru kelakuan umat yang terdahulu yang dihancurkan. Sejarah itu berulang dan manusia (annas) itu pelupa. Maka itu kita berdebok jatuh ke bawah. Peduli apa! Kita terimalah.

Maka itu kita di sini perlu ingat, ya situasi di negara kita sendiri. Sekiranya kita melakukan kesalahan yang serupa yang dibuat oleh orang yang terdahulu, kita juga akan dilanyak jadi lempeng hangus. Kalau tak percaya tunggulah. Satu hari nanti akan ada satu "kuasa" yang memukul kita bersepai di muka bumi, sekiranya kita tidak berwaspada dengan konsep "roda yang berpusing" ini.

Ciri utama sesuatu umat itu akan dimusnahkan ialah membelakangkan al- Quran dan Hadith. Semakin jauh kita dari al-Quran dan Hadith semakin dekat kita kepada kehancuran itu. Penyakitnya bermula dari dalam. Berpoya-poya. Rasuah. Harta negara dan wang rakyat dirompak. Meletakkan sesuatu, seseorang, institusi atau apa saja tidak kena pada tempatnya. Orang yang salah memimpin sesuatu jemaah. Orang yang bodoh dan tolol jadi pemimpin. Orang berilmu berdiam diri. Orang miskin terus melarat tiada pembelaan. Tiada suara mencegah yang mungkar dan menyuruh berbuat baik.

Allah akan memulakan tanda-tanda kecil sebelum tibanya musibah total yang memukul habis: banyak maksiat, gejala sosial yang buruk, anak muda tersalah jalan, orang tua tak sedar diri, banyaknya hiburan yang melalaikan, berlaku bencana alam yang tak disangka-sangka. Dan banyak lagi. Kerja kufur kepada Allah bukan saja dilakukan oleh individu bahkan satu bangsa dan satu negara sekali gus.

Sila lihat keliling? Ada atau tidak tanda-tanda seperti ini dalam masyarakat kita? Kalau ada, sah! Kita sedang menjunam ke bawah. Akan ada kuasa yang kuat melanyak kita jadi lempeng hangus. Usah tanya "kuasa" siapa itu. Kamu boleh menjawab sendiri. Aku sendiri berpendapat kita memang menuju kepada "ke bawah". Kerana apa? Selalunya sunnatullah itu berlangsung selama 50-100 tahun dalam satu- satu keadaan. Sekiranya sesuatu bangsa itu bersih, maka ia boleh bertahan selama 300 tahun. Selepas itu mulalah melakukan penyelewengan sehingga ia menjunam ke bawah.

Contoh mutakhir ialah Bosnia, umat Islamnya terus meninggalkan agama dan hidup secara orang Kristian. Akhirnya Allah hancurkan mereka dengan menjadikan kenalan, jiran, sahabat mereka sendiri sebagai ejen pemusnahannya. Itu pengajaran.

Bangsa kita baru merdeka 45 tahun, baru satu generasi. Sekiranya kita tidak memelihara amanat ini - amanat apa itu? - amanat Allah iaitu agama Islam - kita akan dihancurkan dalam tempoh 50 tahun lagi. Siapa yang akan melutu kepala kita? Perhatilah keliling, siapa yang memelihara moral mereka, siapa yang beradab, siapa yang membina ilmu - mereka ialah orang kuffar. Siapa yang memelihara ini, dia yang melutu kepala kita yang bobrak moralnya, yang sentiasa berdosa, yang sentiasa berlaku zalim sesama seagama. Allah sudah berfirman dalam al- Quran hal ini. Carilah!

Adakah kamu fikir Amerika akan kekal begitu? Tidak! Adakah kamu fikir Israel akan kekal seperti sekarang? Tidak! Ya, mereka mungkin berkuasa 100 tahun lagi tetapi awas, mereka akan ditewaskan. Mengapa? Barang siapa melakukan kezaliman, akan ada "kuasa" lain menzalimi mereka balik. Ini juga sunatullah.

Orang Yahudi melakukan kezaliman dua kali (marrotaini) saja di muka bumi ini (ada dalam al-Quran). Pertama sejak bangsa Yahudi wujud pada zaman Nabi Musa (membawa Bani Israel dari Mesir ke Sinai dan kemudian ke Canaan) sehingga wujud Negara Madinah. Bani Israel memang bangsa pilihan dan diakui oleh al-Quran. Tetapi mereka melakukan kezaliman dengan membunuh para nabi, mengubah kitab suci, mempersendakan nabi- nabi dan macam-macam dosa lagi. Mereka berkuasa tetapi berlaku zalim.

Apabila Islam membina negara dan tamadun di Madinah, Yahudi lupus. Di mana saja bangsa Yahudi berada mereka dibenci, ditindas dan dizalimi - baik di Eropah, Russia, Timur Tengah mahupun Afrika. Pernahkan anda mendengar berabad-abad diaspora Yahudi di Eropah dihalau dan ditindas sehingga (Holocaust) zaman Hitler? Inilah pusingan ke bawah untuk roda Yahudi, setelah berkurun lamanya mereka berkuasa di atas melakukan kezaliman.

Sekarang, selepas 1948 (wujudnya negara Israel), tiba kebangkitan Yahudi semula. Awas! Ini kebangkitan Yahudi kali kedua seperti yang tersebut dalam al-Quran. Ertinya Yahudi berada di roda atas baru 54 tahun - masih muda benar. Seperti yang biasa berlaku, sesuatu kuasa
(tamadun) itu akan bertahan paling kurang 100 tahun. Kuasa Yahudi ini mungkin bertahan sehingga 500 atau 600 tahun lagi. Ya Allah, lama lagi untuk menunggu Yahudi ditumpaskan untuk kali kedua dan ini untuk selama-lamanya. Kita sudah tentu tak dapat pun melihatnya. Syed Ali Akhbar dalam ruangannya dalam Berita Minggu pernah menurunkan ayat al- Quran tentang Yahudi akan ditewaskan.

Bangsa Yahudi memang satu bangsa yang gigih, intelektual yang hebat tetapi tidak bermoral, dan asabiah. Walaupun dalam Exodus dan Joshua ada aspek yang positif orang Yahudi terhadap bangsa lain tetapi Yahudi lebih cenderung mengambil ayat Taurat yang lebih agresif yang konon mengatakan Tuhan membenar memusnahkan bangsa lain (kelas kedua) di dunia ini. Sebagai bangsa pilihan Tuhan Yahudi tidak terikat oleh mana-mana undang-undang bangsa lain.

Bangsa Palestin jika dibandingkan dengan Yahudi kata Nabi Israel Hess ialah seumpama kegelapan dengan cahaya. Dengan itu bangsa Palestin mesti menerima nasib yang sama seperti bangsa Amalek (satu bangsa minoriti di bawah koloni Bani Israel); dalam Taurat, Tuhan memerintahkan Bani Israel membunuh mereka tanpa belas kasihan - rujuk
1 Samuel 15:3). Maka itu intifadah yang dilakukan oleh orang Palestin dianggap oleh Haim Tzuria (mewakili Yahudi) sebagai:

Di setiap generasi ada sekelompok orang yang bangkit memberontak yang harus kita musnahkan. Kerananya, setiap generasi mempunyai Amaleknya sendiri. Bangsa Amalek pada generasi kita memperlihatkan dirinya dalam kebencian mendalam orang Arab terhadap kebangkitan nasional kita di tanah leluhur kita.

Lihatlah bagaimana Yahudi memburu, membunuh rakyat Palestin sekarang hatta orang sedang solat pun dibunuh dengan kejam yang dianggapnya Amalek. Ini semua kerana ekstremis Yahudi yang menganggap bangsa Semit itu (Yahudi) lebih mulia daripada bangsa Aria (Amerika), Roman
(Eropah) Arab, Ajam (Melayu), Persi, Iraq atau Afghanistan.

Seperti kata PM kita, enam juta rakyat Yahudi di Amerika amat berkuasa dan dapat berbuat segala apa yang mereka sukai. Ada pendapat yang mengatakan pemerintahan Amerika itu ialah ZOG (Zionist Occupation Government) yang didominasi oleh setan dan Yahudi.

Bagaimana kita nak lanyak Yahudi yang punya kekuatan tentera, senjata yang canggih dan disokong oleh Amerika itu? Senjata nuklear akan digunakan tetapi tidak berkesan sepenuhnya. Memang beratus-ratus ribu orang Islam akan mati tetapi yang lain akan bangun menentang. Mari kita lihat dulu bagaimana Rasulullah menceritakan hal akhir zaman ini. Rasulullah memang benar, sentiasa benar, tidak ada yang tidak benar, melainkan benar belaka.

Rasulullah bersabda yang mafhumnya: Pada akhir zaman nanti akan berlaku peperangan demi peperangan demi peperangan. Betul tak? Benar Rasulullah. Rasulullah berkata lagi yang mafhumnya: pada akhir zaman nanti ada padang pasir akan disuburkan dan tanam dengan tanam- tanaman. Benar atau tidak? Benar, kerana ini sedang berlaku di Libya setelah kerajaan membina sungai buatan manusia yang terbesar di dunia. Sekarang sudah 135,000 hektar padang pasir ditanam dengan segala macam tanam-tanaman.

Rasulullah bersabda lagi yang mafhumnya: Pada akhir zaman nanti hampir tidak dapat masuk secupak gandum ke Iraq. Benar sabda Rasulullah ini. Iraq di blocked oleh PBB yang didalangi oleh Amerika sejak 1991. Rasulullah bersabda lagi yang mafhumnya: Kamu akan berdamai dengan kaum Rom lalu memerangi musuh di belakang kamu. Ini ditujukan kepada pakatan Pakistan dengan Amerika memerangi Taliban. Penganalisis Hadith mengatakan Rom (Bani Ishaq) itu ialah Amerika dan Eropah.

Semuanya ini sudah berlaku. Kemudian cuba pula lihat apa kata Rasulullah seterusnya. Sabda Rasulullah yang mafhumnya: Kamu akan berebutkan harta di Sungai Furad (Euphrates) di Iraq sehingga 99 orang daripada 100 orang akan mati.

Ini belum berlaku dan mungkin akan berlaku kerana sekarang Amerika bercadang hendak menyerang Iraq atas desakan Israel yang mereka tuduh paksi pengganas tetapi sebenarnya merebut kekayaan minyak (harta di sungai Furad). (SEMASA ARTIKEL INI DI POST KEMBALI IRAQ TELAH HANCUR DAN SEKARANG TELAH PUN DI KUASI OLEH AMERIKA DAN SEKUTUNYA)

Percayalah, seandainya Amerika dan gengnya menyerang Iraq, Israel akan tumpang semangkuk. Ia akan mengambil kesempatan menyerang Lubnan, Syria, Jordan dan Arab Saudi. Peta sulit negara Zionis ialah dari tebing Laut Mediterranean hingga ke Sungai Euphrates.

Sabda Rasulullah lagi yang mafhumnya: Kamu akan dikhianati oleh Bani Ishaq (Amerika dan Eropah) lalu kamu berperang di Dabiq (satu kawasan dekat Damshik). Amerika sahabat dunia Arab kini tetapi mengkhianati mereka dengan menolong Israel. Maka berlaku peperangan yang besar - ibu segala peperangan - Islam melawan Kuffar (Amerika, Eropah dan Israel). Ini peperangan yang paling besar dalam sejarah jagat manusia.

Apa kata Rasulullah tentang peperangan ini? Satu pertiga umat Islam akan lari dari medan pertempuran, satu pertiga lagi musnah, satu pertiga lagi menang. Sabda Rasulullah lagi yang mahfumya: Sebahagian orang Islam akan bangun berperang, mereka tidak takut mati. Mereka semuanya hancur. Sebahagian lagi bangun berperang, mereka tidak takut mati. Mereka semuanya hancur. Lalu bangkit sebahagian lagi, mereka tidak takut mati. Mereka semuanya hancur. Akhirnya pada hari keempat bangun lagi umat Islam berperang, mereka tidak takut mati. Banyaklah yang hancur. Hanya beberapa kerat yang menikmati kemenangan.

Tentang nasib Yahudi dalam peperangan ini, Rasulullah bersabda yang mafhumnya: Kamu akan menghancurkan Yahudi, sehingga batu dan pokok bercakap menunjukkan tempat Yahudi bersembunyi.

Begitulah hebatnya peperangan ini beribu-ribu kali lebih dahsyat dari pertempuran Islam melawan Kuffar di Ain Jalud. Sehingga digambarkan oleh Rasulullah, sekiranya burung terbang melintasi medan ini akan jatuh mati melihatkan mayat bergelimpangan dan darah membuak-buak. Memang benar senjata nuklear, biolgi atau kimia akan digunakan. Bayangkan kemusnahan umat Islam yang disebutkan oleh Rasulullah itu, sangat dahsyat. Tetapi umat Islam ada iman, iman dan iman. Sejarah bom atom di Hiroshima membuktikan orang Islam boleh selamat tak cacat cedera pun (Abd Razak Hamid, Pangeran Yusof Brunei dan kawan- kawannya) tidak mati dalam ledakan bom atom itu. Abd Razak dan Yusof masih hidup sekarang. Ini kuasa Allah dan iktibar bagi kita.

Jadi, sekiranya kamu hendak ke Jurusalem, silakan! Mungkin kamu boleh menawannya tahun depan. Kekuatan kamu ialah kerana kelemahan kami, seperti yang kamu katakan kami menyeleweng jauh dari landas agama, melakukan dosa besar dan kecil dan lalai dari menyuruh berbuat baik dan mencegah mungkar. Tetapi awas! Umat Islam akan merebut kembali seluruh Jurusalem seperti Salehuddin Al-Ayubi merebutnya daripada orang Kristian (walaupun 88 tahun lamanya dijajah).

Kamu berpegang kepada Protokol tetapi kami kepada al-Quran. Kami tidak takut mati kerana mati melawan kamu adalah mati syahid. Allah menjanjikan syurga untuk kami. Sejuta sahabat kami mati, tak apa, sejuta terus masuk syurga tanpa hisab. Alhamdulillah! Tetapi kamu mati katak, satu sen tak berharga kerana kamu kaum kuffar.

Selepas daripada ibu segala peperangan ini berakhir, Amerika, Eropah dan Israel dapat ditewaskan. Dunia akan diperintah oleh orang Islam. Dunia kembali aman, makmur dan sejahtera sehingga orang kaya berkeliling dunia mencari orang yang layak menerima zakat tetapi tidak bersua (mafhum Hadith Nabi s. a. w.).1 comment:

Anonymous said...

insaf-insaf....