27 December 2011

Notebook Sleeves 15.6 inci

Assalamualaikum WBT,

Bila dah beli notebook baru ni, terasa risau je bila mengusung pakai beg yang bukan khas untuk notebook. Maklumla takut terhentak, calar dan macam-macam. Hihi..biasalah barang baru beli. Selalu kalau aku pergi kedai eksesori komputer aku tanya macam ni. "notebook sleeves ni ada saiz 15.6 inci tak? " biasanya tuan kedai blurrr jer. Lepas tu aku pon tanya lagi "notebook sleeves yang 15.6 inci wujud tak kat pasaran??" bertambah-tambah blur.

ASUS n55f 15.6 inci memang best

Penah satu hari di Seremban Parade, dekat satu kedai ni aku tanya nyonya kedai tue, "15.6 inci wujud tak??" die bole sebat yang 14 inci sarung dekat notebook aku, mana maunyer muat. Terjojol keluar ler yang lebih 1.6 inci lagi tu. Pastu mintak kurang tak mau bagi pulak, dia ingat dah sarung aku nak beli la tu, terus aku bukak balik. aku cakap "tak apa autie saya mintak mak saya jaitkan sendiri notebook sleeves laptop saya ni"

Semalam bila bosan duduk rumah sorang, aku pon start motor pergi pekan Bangi cadang nak cari kedai motor nak usha motor baru, tapi singgah kejap kat Warta, dalam otak aku kalau beli joy stick bagus jugak boleh layan FIFA12 kat notebook.

Singgah ler kedai komputer kecik kat tingkat bawah Warta betul-betul depan Giant belah kiri. Usha-usha joy stick nampak pulak notebook sleeves, aku pon tanya tokey. Tengok gaya lagi pandai dari auntie kat Seremban Parade tu tadi, aku tanya wujud ke...terus dia datang selongkar.."ini maa 15.6 inci". "Macam mana kalau tak muat?" aku tanya. "tak muat bawak balik la sini laa".

ngam-ngam jer saiz die..
So takat ni memang cun la....
Post a Comment