10 January 2012

Hobi Baru...

Assalamualaikum WBT,

Semenjak aku duduk rumah ni, ade la sikit-sikit perubahan yang aku dah buat, tapi kebanyakkannya bukan perubahan cuma pembersihan almaklumla penghuni lelaki bujang. Tapi aku spesis pembersih sikit bukan ala-ala auw selalunya kawan-kawan aku yang pembersih dan selalu grooming ni auw belaka, aku Insyaallah tak hahaha. 

Tapi aku rasa tak cukup dengan bersih jerla, yela rumah corner lot dekat tengah pulak tu berhadapan dengan surau lagi. Takat bersih jer cam tak complete la. Kite orang dah la bujang, so aku nak cari bunga, oit2 bukan yang tu, ni bunga betul lah, Pokok bunga la kirenyer. Kalau ade pokok bunga atau pokok-pokok hiasan barula sedap mata memandang.

So aku nak angkat berkebun sebagai hobi lah, selain bolasepak, futsal, FIFA, motor dan banyak lagi. At least ada manfaat kat alam ni kan, tambahkan oksigen kurangkan karbon dioksida. Kalau ade tanggungjawab tengok atau jaga pokok-pokok kat rumah barula nak balik rumah ada tujuan. takdelah aku stayback sampai malam sementara nak makan malam, yela kalau balik nak keluar makan lagi leceh...

Layanlah sikit gambar-gambar laman rumah aku:

Sebelum mengamuk

Selepas mengamuk

boleh tanam kelapa sawit lagi ni
 Aku dalam proses survey mana nak cari kedai atau nursery pokok bunga ni kat area bangi, dekat-dekat sudah jenuh nak mengangkut pulak.

Post a Comment