21 January 2012

Tebang Pokok...

Assalamualaikum WBT,

Aku cadang nak balik kampung pagi ni, tapi Bob budak rumah nak ajak tebang pokok kat tepi rumah kteorang ni. Memang dah lama plan nak tebang dan penah survey kat mudah, ada mintak sampai RM800, so cancel jer. Tapi malam tadi Bob ajak jumpe kawan opis die, kawan opis die bawak jumpe sorang brader ni, agak otai jugaklah dalam bab tebang-menebang pokok ni, tapi die buat free lance jer..kire murah sikitla. Semalam masa tu hujan renyai-renyai brader tu ajak usha pokok chery tu. Die cakap ni mau 3 - 4 ratus ni..takpela asalkan jangan 800..huhuhu

Jadi pagi tadi kejadian tebang berlaku...layan sikit aksi menebang:

ada macam citer hantu tak?

bila dah beso sangat sampai atap pon die makan

relak jer gantung chain saw kat situ

jatuh mau hempap kepala

nama jer pokok ceri, haram tak bole makan pon

main tarik jer

dah macam DO si shuha ni

dah takder kan, macam biskut

kan nampak awan tu..terang sikit

tuan DO pangkas dahan

line clear

Malam tadi brader tu deal dengan kteorg mau 3- 4 ratus, takpe tak kisahla. Tapi bila siap kejap tadi dia cuma mintak RM150, cam tak sampai hati pulak sebab cam payah kot nak tebang pokok ni, jadi kami pakat tambah lagi 50, so RM200 lah. Kalau ada sesape nak tebang pokok kat area Bangi, boleh PM aku yea...nanti aku panggil brader ni, die memang peramah dan tepati masa.

Giler letih, macam mana nak merempit balik kampung ni, mata pun mengantuk..ZZZzz...

p/s: banyak jin kecik menganggu semasa pokok ni hidup, jin-jin tersebut menyerupai nyamuk dan kerengga, kami memang tak takut, tapi rimas je. sebulan mau sebotol ridsect...haha
Post a Comment